windlover.reismee.nl

vertrek Ribadeo

Hallo allemaal,

Zondag ochtend vertrokken uit Ribadeo met een stralende zon en een lekker windje,er zijn best hoge golven maar mijn bootje is daar tegen opgewassen en laat zich vloeiend op en neer bewegen.

na zo'n 40 mijl een haven opgezocht en dat is nu Viveiro de binnenhaven ligt vol met allerlei vissers boten dus er is geen plaats voor de zeilboot,de enige optie is de buiten haven waar een viertal anker boeien klaar liggen.Lijntje aan de ankerboei en dan eten en slapen maar van het laatste is niet veel gekomen want er stond een flinke dijning.

De volgende dag weer snel op pad om naar Cedeira te varen ,en ja hoor weer een vissershaven maar daar kon je aan de kade gaan liggen met hele lange lijnen en dat betekend de hele nacht ook weer heen en weer en steeds kontroleren of de lijnen lang genoeg zijn want je zakt zo'n 3 meter naar beneden en ook weer naar boven.Weer een slechte nacht gehad.

Het valt ook niet mee om een zeereis te maken.

Om 9 uur vertrokken en de wind leek gunstig te staan maar helaas de wind weer eens pal tegen dus de moter maar aan gezet. Dit keer weer aardige golven van zo'n meter of zes ,leuk om op te varen.

Om 16.00 uur aangekomen in La Coruna,een grote plaats en een zeer grote jacht haven voor wel 600 boten maar de helft van de ligplaatsen zijn leeg.

Eerst maar even naar de dieselpomp want om onderweg zonder te zitten is niet handig,daarna naar de kapitenerie om mij te melden met de hele map met papieren ,paspoort en niet te vergeten de knip.

De mensen zijn heel gastvrij en nemen alle tijd om uit te leggen waar de toiletten zijn ,de douches ,het restaurant en dat ik maar de eerste steiger moet nemen dan hoef ik niet zover te lopen.

Ik heb de boot aan de steiger gelegd maar voor dat ik het in de gaten had stond er al een mannetje om mij te helpen de boot vast te maken.

Ik dacht het is tijd voor een tijdje op mijn rug te gaan liggen met mijn ogen dicht en ja hoor 3 uur later gingen de ogen weer open dus snel aan het eten beginnen en daarna een leuk verhaaltje op de weblog plaatsen.

Morgen blijf ik in deze haven liggen (rustdag) en olie verversen .

Dit was het dan weer,tot de volgende keer.

Reacties

Reacties

thuisblijvertje

Bij ons is het morgen woensdag, geen zondag....

thuisblijvertje

Maar natuurlijk.....'kHad het kunnen weten.....

jij gaat Leidens ontzet vieren!!!

Hutspot klaar?

Margriet

Harinkje met wittebrood...... Lekkuuuuur

helga

Valt niet mee zonder je vrouwtje? Wens jou alle goeds.

paUL

Halo zeekapitein,
prettig dat de mensen zo vriendelijk en behulpzaam zijn.
Bedankt voor het heldere en leuke verhaaltje.
Blijf vooral genieten,sterkte en tot ziens.

"broer"

Hoi zeebonk
Vanuit ons koude en natte kikkerland bekijken wij de foto's en lezen wij jouw verhalen van een opmerkelijke kustvaartocht. Golven van 6 meter met een lange golfslag is geen probleem, maar de wind in de verkeerde hoek is lastig. Misschien is het een optie om als je verwaaid in de haven ligt een hengeltje of lijntje uit te gooien om een visje te vangen. Dat geeft bijna zoveel rust als slapen. Daarnaast heb je de voldoening om een zelfgevangen visje te bakken/braden en te verorberen en van die besparing kan je dan weer een litertje diesel laden. Lees met belangstelling en enige mate van jaloezie je verhalen. Ga door.
Groet en behouden vaart.

Rieske

Ahoi Kapitein,

Weer een mooi verslag over de natuur die zijn eigen koers vaart die soms niet de jouwe is.
Het advies om zelf je maaltje te vangen is een prima idee
of moet je eerst een hengeltje kopen?
Wel wakker blijven hoor als je buitengaats vaart.
Groetjes, Rieske

de buren

Ha Peter, wat gaat dat vlot allemaal!
We zijn behoorlijk jaloers op je vrije leventje op het water. Hier zitten we ook op het water, maar toch duidelijk minder vrij (de Zuid-Holland boot vaart net weer vlak langs.....).
Blijf schrijven. We kijken er steeds naar uit.
Henk en Mieke

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!